Helt siden 2006 har norske lyttere kunnet høre på Radioresepsjonen, et radioprogram der lettbeint underholdning står i fokus i to timer mandager, tirsdager, onsdager og torsdager. En feit, en høy og en gammel radiovert (som de selv kaller seg), også kjent som Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim, er trioen som står bak det populære programmet. Opprinnelig ble Radioresepsjonen, eller «RR» som det også kalles, sendt på NRK P3, men programmet ble i 2014 flyttet til NRK P13. Programmet har også egen podkast!

Kontroversiell humor?

Det er ingenting som ikke kan spøkes med, i hvert fall ikke i Radioresepsjonen. Radiovertene har tidligere fått hard medfart for sine uttalelser om blant annet mennesker med Downs syndrom. Det er uansett ikke til å stikke under en stol at humoren ikke er vondt ment, og at det meste som presenteres i radioprogrammet er umulig å ikke humre av. I tillegg har Radioresepsjonen mange spennende spalter og innslag å by på, så her finnes det noe for enhver smak.

Dilemmas, Stavmikser og Aktualitetsmagasinet

Radioresepsjonistene kan by på en underholdende blanding av spennende spalter. Den mest populære er nok Dilemmas (som sendes torsdager), hvor radiovertene tar for seg håpløse og humoristiske dilemmaer sendt inn av lytterne. Torsdagssendingen avsluttes med Stavmikser, der en av resepsjonistene har bragt med en hjemmelaget miks bestående av tre ingredienser som de øvrige to skal gjette seg fram til. Taperen får en smekk på nesa! Du bør også få med deg Aktualitetsmagasinet, der gutta tar for seg dagsaktuelle temaer og nyheter lytterne tipser om.

Humor hvor og når som helst

Dersom du ikke får med deg radiosendingen mens den sendes på NRK P13, er det ingen grunn til å fortvile. Ettersom sendingen sendes mellom klokken 11:00 og 13:00, er det ikke alle som har anledning til å følge med (for eksempel hjernekirurger). Da er det godt å vite at podkasten er tilgjengelig på NRKs nettsider og på podkast-sider som Podtail eller Podbean. Som regel legges programmene ut samme dag de sendes, litt ut på ettermiddagen. Da kan du høre akkurat når du vil!

Bli kjent med radiovertene!

Steinar Sagen og Tore Sagen er brødre, men det er kun førstnevnte som kan tituleres med å være Radioresepsjonens programleder. Tore, programmets kanskje drøyeste, har fungert som tekniker og er også programmets «bedreviter». Bjarte Tjøstheim, født og oppvokst i en prestefamilie, sjarmerer lytterne med Randaberg-dialekten sin og sine vittige innspill. Sammen utfyller radiovertene hverandre, og det meste av humoren oppstår spontant mens de snakker med hverandre (ofte snakker de i munnen på hverandre, så det gjelder å spisse ørene om du skal henge med).

Også kjent utenfor radio

Radioresepsjonen har hatt mye suksess opp gjennom årene, og i dag er det i gjennomsnitt 200 000 som laster ned podkasten hver eneste uke. Dette utgjør nærmere 40 % av NRKs podkast-nedlastninger. Suksessen har gjort trioen kjent også utenfor RR. Du kunne blant annet se Bjarte Tjøstheim i Presten gjennom to sesonger i 2017 og 2018. Han har også figurert i Underholdningsavdelingen, og er spesielt kjent for sin Gollum-parodi. Steinar og Tore Sagen er også kjent fra programmer som Brille, Trygdekontoret og Side om Side.