Drøyt 20 år gamle Olaf Uhre er i dag blitt rik på å publisere klipp der han spiller videospill. Hvordan er dette i det hele tatt mulig? I dag er YouTube blant de mest innflytelsesrike og populære mediene blant unge, og Uhre er langt fra alene om å tjene bra på videoene sine. Den unge videospillentusiasten lager montasjer av videospill-klipp som er innsendt, enten det er snakk om PUBG, Fortnite eller Rainbow Six. Det blir blant annet lagt til lydeffekter og musikk, noe som tydeligvis appellerer til mange folk.

  • Står bak kanalen Red Arcade
  • Basert i Nordic Innovation House sine lokaler i Silicone Valley
  • Over 40 % av seerne er fra Amerika – relativt få norske seere
  • Klipp av videospill danner grunnlaget for kanalen

Norges største – men mest populær i utlandet

Det som er litt spesielt med Olaf Uhre sin YouTube-kanal Red Arcade, er at den i teorien er Norges største, men likevel er det slik at de aller fleste seerne kommer fra USA og Canada. Ifølge Uhre selv, er det andre gaming-kanaler som er mer populære blant nordmenn, som for eksempel Noobwork. Uhre har uansett ikke mye å klage på, for suksessen hans har gjort ham rik, og han kan fortsatt være anonym på gaten. Her i Norge er det få som vet hvem Olaf Uhre egentlig er!

Hva er årsaken til at Red Arcade er større i USA enn i Norge? Én av forklaringene kan være at det i Amerika er et langt større marked for nettopp gaming, selv om Norge er på god vei til å bli gaming-frelst også. Kanaler som Noobwork har også fått fotfeste i Norge, og da er det gjerne mange som foretrekker å se på en kanal de allerede har blitt godt kjent med. Vi tror uansett at Noobwork har fått en rimelig stor konkurrent i Red Arcade, også på det norske markedet.

Hardt arbeid

Det er sikkert lett å tenke at Olaf Uhre har verdens mest bedagelige jobb, og at alt han gjør er å trykke på noen knapper (det kan vel ikke ta så lang tid?). Sannheten er at det er mye arbeid som ligger bak alle lydeffektene og redigeringen, noe som har medført at Uhre har fått to andre med seg på laget – redigerings-frilansere i henholdsvis Ukraina og USA. Bortsett fra denne hjelpen gjør Uhre absolutt alt selv, og han jobber stort sett fra han står opp til han legger seg om kvelden.

Sluttet på skolen

Olaf Uhre visste tidlig at han ville jobbe med YouTube-kanalen sin på fulltid, og etter hvert som kanalen tok av bestemte han seg derfor for å satse fullt ut. Han sluttet på skolen – noe foreldrene tok ganske greit, ettersom Uhre aldri var noe skolelys – og begynte å redigere klipp av videospill på fulltid. Foreldrene ble spesielt imponert da sønnen kunne fortelle at han hadde tjent så mye som 70 000 kroner på en måned. I dag tjener Uhre millioner på videoene sine, og annonseinntektene renner inn grunnet de høye seertallene.

Ingen stjernenykker

Selv om Olaf Uhre tjener svært bra på det som startet som en hobby, er det ikke slik at han går rundt og har stjernenykker. Den unge mannen foretrekker å være mest mulig anonym, og liker seg «bak kulissene». Dette er også grunnen til at du ikke finner Uhre på noen sosiale medier. All energi investeres i videospill-redigering.